Sofiebergs IBK - historia

.
Sofiebergs IBK bildades den 26 februari 2002. Stommen i laget består av spelare som spelat tillsammans under namnet Team ITALIA i flera år. Nedan kan du läsa mer om hur laget en gång bildades och hur det har utvecklats fram till idag.  
Bakgrund - Team ITALIA bildas
I slutet av säsongen 97/98 började Christian som då spelade i "Motståndarna" spåna på att starta ett nytt lag till Korpen. Saken diskuterades med Daniel Berg som då spelade i "Team Brazil".

Tanken var att ha lag där alla var intresserade av att spela, samt en tämeligen seriös attityd, då man var ganska trött på att ringa och tjata på folk för att få dom att komma, samt spelare som gled ner och lattjade på banan. Christians bror Jonas plockades in från "Motståndarna", Andreas Persson från deras gamla lag "Sofieberg/Militärligan" dammades av, Mats och Thomas Törnkvist från "Team Brazil" hade tidigare spelat ihop med Daniel, Andreas och Christian i "Militärligan" och var nästa in i laget.

Övriga spelare: Jonas Sundin från Green Devils, Robban Persson från "Team Brazil", Fredrik Qvarnström (Robbans polare), Stefan Törnberg (Mats polare). En bit in i säsongen tillkom Hasse Åhnström (Jonas S polare).

Namnet var från början Team Estland, som en liten ironisk återkoppling till Team Brazil, fast med en lägre kvalitet. Team Brazil hade ju gått fram som en ångvält genom serierna. Namnet hamnade dock i soptunnan när tröjorna skulle inhandlas och vi kom över ett gäng blå tröjor liknande Italienska fotbollslandslaget.

Vi beslöt för enkelhetens skull att heta Team Italia. Vi fixade 2 sponsorer (Salong Mona-Pia och Annas Pepparkakor) och fick av Annas ett gäng röda reklamtröjor som vi tryckte siffror på och vips hade vi 2 matchställ. De röda tröjorna blev sedemera favoriter, då de blå hade en förmåga att krympa ordentligt.

Första träningsmatchen spelade i början av september mot "Motståndarna" och slutade hela 12-3 till Team Italia. Vi kände att vi hade något på gång. 

..
.
Kapitel I - ITALIA Säsongen 1998/99

Kapitel II - ITALIA Säsongen 1999/00